Életveszélyben?!

Vigyázat (Motorozni?) Életveszély!

Mostanában egyre többet olvasni, hallani erdőben, szántóföldön, mezei elkerülő utak mentén található utakra kifeszített drótokról, és egyéb a motoros, quados, terepbiciklis életére törő önbíráskodó Guillotine-okról.

Nehéz olyan embernek minősíteni, szalonképesen fogalmazni azon embereknek nevezett állatokról, bár egy állat is okosabb „ezeknél”, aki maga is szereti az offroadozás ezen formáját, és maga is találkozott ilyen gyilkos eszközökkel motorozásai során.

Amiért most írom ezt a cikket, hogy a média megint ilyen veszélyre hívta fel a figyelmet Somogy megyében.


cikk


Tavaly már volt egy ilyen „gyilkosság” ahol meghalt egy motoros, (nem mellesleg Rendőr motoros) akit egy kifeszített drót ölt meg Pécel határában. A földút, a helyiek által használt átjáró út 2 település között. Az elkövető ráadásul maga is motorozott, és ö maga is erdőkben mezőkön. Azzal védekezett, hogy az a föld az ö tulajdonába került, ami nem rég még önkormányzati tulajdonban volt, és így akarta megóvni a magántulajdont, és a természetet. Kérdem én, normális az ilyen? Nagyon jól tudta mi lesz. Ha nem ez volt a célja, akkor bármilyen szalagokkal, jelzéssel ellátta volna a kifeszített drótokat. Így szándékos emberölés, szerintem.

cikk

 

Megértem hogy óvni akarják a természetet, óvjuk mi is. Nem az a 2-3 perc árt egy adott erdő ökológiájának, amit az elsuhanó, vagy elpöfékelő motor okoz, és ráadásul autók munkagépek által készített nyomvályúkat használjuk közlekedésre, nem az érintetlen területeket. Mindig azt olvasom, hogy a zaj, meg hogy kikaparjuk a védett növényeket. Tudom, mindenre van válasz, de az erdészek, favágók némán vágják a fákat, véletlenül nem benzines láncfűrészek, fűnyírók pöfékelnek a kezükben? Véletlenül nem fosszilis üzemanyaggal hajtott járművek vannak alattuk? Tudom, az kell, erdőgazdálkodás velejárója. A motoros meg nem kell.:( Kíváncsi lennék hogy tőlünk nyugatabbra is ez a módi? Vagy ez csak magyar mentalitás?

Kezd ez az iromány átmenni egy nagy kérdőjelbe, de hát most ez van bennem. Csupa kérdőjel.

Amiért mégis ide írom a cikkemet, az hogy szeretném minden motoros társam figyelmét felhívni a ránk leselkedő veszélyre. Mi ugye endurosok, legalább is a többségünk nem csak aszfaltbetyár. Sokszor letérünk az aszfaltról, és nem szeretnék egy gyászcikket is írni az oldalra.

Szóval, nagyon vigyázzatok magatokra, még akkor is előfordulhat ilyen önbíráskodó egyén a lakóhelyeteken és környékén, ha naponta jártok egy ismert, de nem aszfaltozott úton. Figyelmesen, és főleg lassan haladjatok, ha bele botlotok ilyen akadályba, akkor legyen még esélyetek kikerülni, vagy legrosszabb esetben legalább felállni.

Mindig csak annyira hajts, hogy a védőangyalod ne maradjon le!

 


Olcsó benzint mindenkinek.


Stancy.


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .