Reply To: Chat

Kezdőlap > Fórumok > Egyéb témák > PUB > Csevegő > Chat > Reply To: Chat

#10756
szicsu
szicsu
Participant
  • Hozzászólások: 1061

gcs írta:

Infantri írta:

szicsu írta:

Drásztvujtye,elvtársak! :egssss:

Helló! :egssss:

Nem halmoztak el a kalotai beszámolókkal.

Az én sztorim rém egyszerű, a fő vezérszál a motorom szerelése volt a három napban :-)

Reggel találkoztunk Csepelen, hat körül elindultunik kifelé. Egész jó tempóban toltuk, de mielőtt elértük a határt, leszakadt az ég. Nagyváradon aztán a vizes síneken sikerült bemutatni egy tripla leszúrt fetrenbergert, amivel kihúzhattam a felszerelésem listájáról egy kulacsot és egy vízhatlan övtáskát. Cserébe elkápráztattam Dinnyét az új lábtartómmal bemutatott látványos szikráztatással :-)

A Király-hágó után nyugodtan konstatáltam, hogy picit csöpög az olaj a berúgókarnál, de még nem tűnt vészesnek. Úton Kalota felé aztán egyszercsak leállt a technika, de sikerült berúgni és továbbmentünk. A szállás előtt 3-4 km-rel ismételten leállt a motor, itt már be sem tudtuk indítani. Eltoltak a panzióig (életemben először toltak lábbal, ezt is ki kellett próbálni), lepakoltam, a többiek pedig elmentek motorozni. Én söröztem. Mikor megjöttek a többiek, akkor folytattuk a sörözést (meg a pálinkázást), sőt egy bátor jelentkező megkóstolt valami helyi bort is. Vesztére. :-)

Másnap lábbal áttoltak a másik szállásra (már egész jól belejöttem a tolásba), és reggeli után kipróbáltuk, hogy a CDI-mel beindul-e Dinnye motorja. Amikor visszaraktuk a CDI-t a helyére, az enyém is beindult, úgyhogy kihasználtuk az alkalmat és elmentünk motorozni. Megnéztünk egy vízesést a közelben, meg néhány szimpatikus erdei utat. Közben csak egyszer szereltünk, amikor Janikának elszakadt a kuplungbowdene :-) Már-már felhőtlenül kezdtem élvezni a túrát, amikor kb 50 km-re a szállástól elszakadt a gázbowdenem. Kb. fél órás sufnituninggal összedobtunk egy módosított gázkart (ami kivállóan szuperált egész hazáig), majd elindultunk a szállásra. Mikor megálltunk némi folyadékpótlásra, már láttam, hogy picit jobban csöpög az olajam, de továbbra sem aggódtam. Este sör és pálinka. :-)

Harmadik nap reggel elállt az eső és elindultunk hazafelé. A motorokkal semmi gond nem volt, élveztük a kanyarokat. Egyszer csak lehúzódott a csapat, mert Janika újból elbánt a kuplungbowdennel, és akkor látom, hogy a hátsó gumim és a fékem cuppog az olajban. Szerencsére egy gumikesztyű, kevés rongy és némi kreativitás segítségével ismét orvosoltuk a problémát, és aztán egész Szolnokig rendben volt az út. Ott én dobtam egy jobbost, mert nem akartam feljönni Pestre, de Murphy törvénye jól működött, és kb. 20 perc múlva leállt alattam a gép. Aztán két perc múlva mégegyszer. Aztán mégegyszer viszont már be sem indult. Kanyar Mesterrel folytatott rövid konzultációt követően a CDI ki- és beszerelése segített, hogy elinduljak, és szerencsésen elértem vele Csepelre. :-)

Ezzel remélem az éves pech-szériámat letudtam, és a nyári túrán már csak a táj szépségével és a motorozással kell foglalkoznom :-)

:rulez: :tapsss: