Reply To: Hibaforrás nincs meg!!

Kezdőlap > Fórumok > Műszaki Fórum > Hibák Fóruma > Hibaforrás nincs meg!! > Reply To: Hibaforrás nincs meg!!

#7592

Teky
Participant
  • Hozzászólások: 31

titkosugynok írta:

Hello!

Nekem is volna egy apró problémám, leírom, hogy miket tapasztalok mostanság!
Egy rövid ideig fullsynt olajjal ment a gép, és kb. akkor kezdtem el tapasztalni, hogy füstölget hátul, amit még meg is magyaráztam magamnak azzal, hogy biztos fogyasztja az olajat. De emellett még hangosabb is lett a motor járása, leginkább indítás után, csúnya fémes csörömpölés. Sokáig nem is kínoztam így, azóta már tettem bele normális ásványi olajat, de valahogy csak nem akar elmaradni ez a büdös-hangos szindróma (igaz az olajcsere óta kb. 1 órát motoroztam).
Egy furcsaságot vettem még észre hidegindításkor, amit nem tudok megmagyarázni: elindítom a gépet, pöfög-pöfög (amint azt már írtam, füstösen), de előfordul, hogy a bal kipuf-dobból jön füst, a jobból pedig semmi, ahogy az normál esetben várható lenne. Ha viszont adok neki egy gázfröccsöt akkor a jobb is löki magából a füstöt…
Nem vagyok egy nagy szaki, csak arra tudok gondolni, hogy odavágtam neki, a nem megfelelő olajjal, vagy esetleg a szelepeken kéne állítani valamicskét.
Ha valakinek összeállt valami ebből a pár tünetből, annak várom tanácsait! :) :help:
Előre is köszi!

Csörömpöl,vagy inkább kalapál?Állítsd be a szelephézagot, ha nem szűnik meg a hang,valószínű,hogy vezérműlánc,vagy a feszítő okozza.Hidegen-melegen hogy indul?Ha megvan kopva a motor,melegen indul nehezebben.Ha pöccre indul hidegen-melegen,akkor inkább a szimmering miatt füstölhet.milyen olajat öntöttél bele?A 20w-50-es ásványi ilyenkor már sűrű szerintem.10w-40-es félszintetikus Castrolt érdemes ilyenkor használni.Lehet a füstölés is abbamaradna.