Reply To: Hibaforrás nincs meg!!

Kezdőlap > Fórumok > Műszaki Fórum > Hibák Fóruma > Hibaforrás nincs meg!! > Reply To: Hibaforrás nincs meg!!

#7455

Kanyar
Moderator
  • Hozzászólások: 844

Péter írta:

Sziasztok

Van egy nagyon nagy problémám!

A helyzet a következő : 3 Hónappal ezelőtt vettem egy 88′ as évjáratú dominátort !
A volt tulajdonosa szerint azért nem indul a motor, mert gyújtás problémája van! (na persze)
Haza hoztam,szétszedtem, kicseréltem rajta a szabadon futót első körben hogy ne keljen rugdosni. Második körben helyre kellett tenni a vezérlést mert el volt rakva 1 foggal:S
(szerencsére nem sérült se a dugó se a szelep) Harmadik körben kitakaritottam a karbit, kicseréltem a levegőszűrőt majd lecseréltem az olajat, olajszűrűt és szelep állitás után összeraktam. Meglepet hogy 2dik inditásra beindult:)!
Nagy volt az öröm, motoroztam megállás nélkül 2napig (kb 200km-t) és a 3dik napon jött a feketeleves :S!!!
Beköpte a gyertyát állandóan, jó vettem egy másikat és azzal haza. Másnap reggel már nehezebben indult, de mentem vele kb 100m és ledadogot és fekete kormot nyomot kimagából és a légszűrőház tele benzinpermettel! Na itt tettem le a mocit és kerestem a hibát!!!
—————————————————————————————-
-A gyár által javasolt gyertyát vettem…3mat:S
-Kommpresziót mértem : (automata dekompresszoros) 6,3
-CDI-t cseréltem 4szer (4ből 1 gyári új volt)
-CDI csatlakozócsoportból kikötöttem a letiltás vezérlő vezetéket is!
-Karbulátort szétszedtem (8szor), de a végén kicseréletem az egyik ismerősőmére hát ha az a hiba,sajnos nem, mert az ő működő motorján a karbim ment, az én motorommal maradt ugyan az a hiba!
-Szelepet állitottam először gyári értékekre, majd kicsit nagyobbra (szivó: 0,15 kipufogó: 0,20)
-Az összes kezelőszervet kitakaritottam és lekezeltem.
—————————————————————————————-
Egyik sem segitett a helyzeten :((((

A dolog érdekessége, hogy próbák során mentem vele 1-2 alkalommal és akkor hibátlanul ment a motor majd a 3dik inditásnál megadta magát:S

Kérdem én mi lehet még a hiba oka? Egyedül a jeladóhoz nem nyúltam !! az okozhat ilyen problémát?

Előre is köszönöm a válaszokat !

Mi az indítási tünet pontosan?


Járt utat a járatlanra cseréld le!