Reply To: Problémák

#13045
Avatar
Solc
Participant
  • Hozzászólások: 4

Solc írta:

Sziasztok!

Újabb problémák az nx 500-al.Egyik naprol a másikra egyszerűen nem akart menni rendesen.Már indításnál sem olyan mint régen közbe közbe beprüszköl a karbiba. Hidegen kicsit füstöl de ez sztem normális a szivató végett. Motor szépen jár nem csattog nem zörg. Kompresszió ok. Gázhúzásra nem úgy reagál ahogy kéne nagyobb fordulaton mintha picit kevés lenne benzin közbe lehörög meg már kis gáznál sem úgy reagál ahogy kellene. Mintha elé ment volna az ereje. Kicsit a motorol is… A motor németböl származik annak idején gondosan átalakitva hard endurró stilusba nagyobb olaj tartály nagy olajhűtő. Szerencsémre az elöttem lévő magyar tulaj jol karban tartotta volt rendesen gányolás. Másik nagy problémam az hogy hirtelen eltünt a olajtartálybol az olaj. Vissza folyt a blokba. Gondolom ez csak akkor lehetséges ha az olajpumpába beragad vagy elromlik az olajvissazfolyást gátló szelep. Itt észre vettem egy nagy hibát: az olajhűtő fordítva volt bekötve meg volt cserélve a áramlási kör. /hideg meleg/ ezt orvosoltam. Plussz még van egy kis váltó problémám is szépen veszi a sebbeséget 1-5 ig meg vissza fele is 3 ig. 3-bol 2-be már nem nagyon akar.

Kérdésem a következő:

1.Mitöl lehet az hogy nem úhy megy ahogy kellene?
2.Mi okozhatta azt hogy az olaj visszafolyt a blokba?
3.Mi lehet a váltóval??Kuplung csere??Esetleg a léptetővilla??Nem tudom az olaj menyire befolyásolja a váltó müködését. 20w50 es castrol van benne.

Ma szétszedtem az olajpumpát. Nem erre számítottam amit láttam. Az olaj visszafolyás gátló szelep az sehol nem volt. Nem tudom ki lehetett az az ügys kezű szerelő aki csinálta de csak gartulálni tudok. Ha valami nem megy nem tudom minek nyulnak hozzá. A probléma megvan mi okozta hogy az olaj visszafolyt a tartálybol a blokkba. Meg valószínű hogy a hűtőrendszer is ezér volt fordítva bekötve. Maga az olajpumpa az tökéletes minden adat minden mért érték egyszik a szervízkönyvével. Kuplungot is megnézetm az is teljesen jo.

Esetleg valakinek rossz olajpumpája amiböl a szelep használható?? vagy csak szelep??