dominator.try.hu

Nx 650 Dominator 1989 (650)

 dominator.try.hu

Szöveges ítélet

Jelenleg is ezzel közlekedem. Sikeres vétel volt úgygondolom. 18 éves kora ellenére remek menettulajdonságokkal bír és motorikusan is kiváló állapotban van. Tény, hogy sokan panaszkodnak a kényelmetlen ülés miatt.. egyetértek. Egy hosszabb túra alkalmával 200-250 km-ként tényleg meg kell állni, mert az ember fenekét teljesen elnyomja a tankba ágyazódó ülés.

Olyan ez a motor mint a jó öreg VW bogár. Elmegy ez bárhova, csak olaj kell neki. De az viszont “percre pontosan” háromezer kiométernként. Ez valószínű többeknek nem tetszhet majd, de biztosíthatok mindenkit, hogy a megfelelő időben történő karbantartás meghálálja magát.

Nem szeretem a kétkeréken való száguldozást. Elsősorban túrázásra használom, és az uticél kiválasztásánál is a betonút az első. Többen használják terepen, mondanak jót róla, de úgygondolom, hogy egy 170 kg-os önsúllyal rendelkező motor nem igazán alkalmas terepezésre. Aszfalton mind a menetteljesítmén mind fogyasztás arányában kiváló. 100-110km-es utazó sebességnél az én 18 éves “öregem” 5 liter környékén eszik, de vegyes fogyasztásnál sem tudok feljebb menni vele.

Alkatrészellátása megoldott. Rengeteg utángyárott alkatrészt lehet hozzá kapni, de a Honda Márkakereskedések is bármit be tudnak szerezni hozzá. A honda alkatrészben nem olcsó, de a minőség megéri az árat!

Hibalista

  • Hengertalptömítés – 8.000,
  • Lánckerékszett – 17.000,- (utángyártott)
  • Gumik – 44.000,- (Dunlop Trailmax – gyárilag ajánlott)
  • Fékbetét – 7.000,- (első-hátsó, utángyártott)
  • Láncvezető gumi – 9.000,- (gyári)
  • Olajcsere – 4.000,- (szűrővel, házilag, 3000 km-ként!)

Ide hordtam szervizbe

Honda Takorber
– mindenkinek csak ajánlani tudom akinek Hondája van. Korrektek, megbízhatóak, jól és gyorsan dolgoznak. Ha arra jársz és beugrasz egy köszönésre, lelkesedésből nézik meg a guminyomást és láncod állapotát.

Értékelése: 10

 

forrás: totalcar.hu/népitélet


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .