A Levegőszürő

A Levegőszűrő.

1988-2002-ig egyforma a Dominator levegőszűrője. A csere intervallum 6000 km-enként! Ápolást nem igényel, csak cserélni lehet.Azért nem árt néha kirázni, kitakaritani a szűrőházat.
  • Twin Air levegőszűrő: kód:150245. ára: 3.300Ft
  • Hiflo kód: HFA1612. ára: 3000 Ft

 

Létezik mosható betétszűrő, a K&N típusszám: “HA 0001”. kb 10-11.000 Ft az ára. Ez 100.000km-ig. nyugodtan használható, magyarul, egy motort kiszolgál amig megy. Ezt mosni és olajozni kell. Normál használat mellett 5000 km-enként mosni kell, poros terepes használat esetén, ahogy szükségét érezzük. A tiszta szűrő a saját érdekünk. Természetesen minden kimosás után újra olajozni kell! Viszont a tisztitó olajzó szett pénzbe kerül..
Vajon megéri papirszűrőt használni? Döntsd el Te.

 

Egy kis tájékoztató a sport betétszűrő használatához.

Amerikai gyártmányú tuning szűrő. Az autók-motorok 99%-hoz gyárt betét és direkt szűrő kittet. A szívás energiaszükségletének a csökkentésére találták ki a sportlégszűrőket, amelyeknek kisebb az ellenállása a gyárak által beszerelt, nagy tömegben olcsón gyártható papírszűrőknél. A sportlégszűrők hatása a magasabb fordulatszám-tartományokban jelentkezik, rugalmasság teljesítménynövekedés formájában. Ezek a termékek a gyárival méretben megegyeznek, pontosan illeszkednek az adott légszűrőházakba. Az árak magasabbak, mint az univerzális szűrőknél, ugyanis ezek adott típusokhoz vannak legyártva. A fogyasztás nem változik. Nem lesz a motorod +20 lóerővel erősebb, csak valamivel rugalmasabb. (idióta reklámok) Tisztítását 5.000 kilométerenként ajánlatos elvégezni. Egyszer kell a szűrőt is megvásárolni, ugyanis örök életű, persze, ha nem fogod magasnyomással és nagynyomású levegővel kinyírni a finom szerkezetű pamutot. A tisztítása áztatással kezdődik!! Tehát kezdjük az elejénél. Ezek a típus specifikus szűrők le vannak kezelve olajjal, ha újonnan vásárolod. Ez a szűrő teljesen más elven alapszik, mint a hagyományos papírszűrő. Mivel a mikro szennyeződéseket az olaj fogja fel, ebből adódóan nedves szűrőkről beszélünk. A tisztításához párosul a tisztító szett, amely 1 olajozó spray-ből és 1 áztató folyadékból áll! Az előzőleg olajjal befújt szennyezett szűrőt beáztatjuk egy vödörbe, melyben langyos vizet töltünk addig, amíg el nem lepi a szűrőt. Utána öntünk hozzá egy korty tisztító adalékot, és ázni hagyjuk. 15-20 perc áztatás után ki lehet öblíteni, melyet csapnál a legideálisabb elvégezni, ugyanis a fehér kagylóban jól látod a fekete koszt. Miután ki lett öblítve, a napfény fele fordítod, és látni fogod, hogy tartalmaz e még szennyeződést a szűrőd. Esetleg, ha nagyon el volt koszolódva, nyugodtan visszarakhatod az előzőleg mixelt vödrödbe, ugyanis a kosz leül az aljára. Ezt addig ismétled (erősen szennyezett, szűrők esetében), amíg vissza nem nyeri az eredeti színét és állagát. (használd a napsugár vagy fény felé fordítást). Miután kitisztult, erős mozdulattal kirázod a vizet és jöhet az ÖNSZÁRADÁS, ami azt jelenti, hogy nyáron mehet az 50 fokos napra, télen max. radiátorra. Nyáron napsütésben kb. 30-50 perc alatt szokott megszáradni, érdemes átforgatni a meleg irányába, hogy egységesen érje a sugár, télen kicsit hosszabb ez a folyamat. Nem szabad hajszárítót és társait bevetni, mert szintén károsodhat a pamut. Tehát megszáradt és jön az olajozás. Elég kívülről lefújni, kb. 30cm-ről, de FIGYELEM!!..egyenletesen, hogy minden zeg-zúgába jusson el az olaj, ugyanis emlékszel, ha nincs olaj, nincs szűrés!! Viszont ez nem azt jelenti, hogy tocsogjon minden az olajtól. Gyakorlatilag egy film réteget kell képezni a szűrőn. Miután mindez megvan, mehet a helyére. Tisztításukat minden 5000 km után javasoljuk, hogy a teljesítményét megőrizzék.

 

 

Megjegyzés:
Csak a gyári tisztitó szettet használjuk, ennek az ára 3500-5000 Ft között változik, forgalmazótól fűggöen. Egy szett kb 8-10 tisztitáshoz elegendö mennyiséget tartalmaz.

 

Stancy

hfa1612

HA0001  K&N mosható szürő A gyári levegőszürő

 


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .