Alumínium doboz+tartó készitése házilag

Aludobozok, Tartók készítése

1. Alumínium Dobozok

 

Aki nem akar több 100 ezer forintért dobozokat+tartót vásárolni, annak adok egy tippet. Igaz, kis barkácsolást igényel, de 1/4-ed áron elkészíthető a 3 doboz felszerelve, mint a bolti rendszerek.

Gyártó oldala:

Kecskeméten található az egyik hazai alumínium dobozokat gyártó cég. Nézzétek meg a linket.

Link: http://www.metalconstruct.hu/hu/nav/public/mnu_tremek/mnu_logisztikai/mnu_alubox#alubox_b

 

Egy minta, megtekintéshez katints a képre!

kal-box

 

Ha valaki lemegy a gyárba, vannak olyan dobozaik, amik nincsenek a listában, de használhatóak, és olcsóbban megszámítják.

Budapesten is lehet kapni, a 10 ker. keresztúri úton a metal service-nél.

(METALSERVICE Rt. 1106. Budapest, Keresztúri út 39-41.)

Az Örs vezér tere után kifelé a mekinél ahol a repülő van, elfordulsz jobbra, és az Egis gyógyszergyár után, kb 1 km-re. Az s-kanyar után jobb oldalon van egy klinger téglás trafóház, szemben meg egy gumis műhely, ott kell jobbra befordulni egy kis szűk ipari útra, át a síneken, és ott a Metal szerviz. Ők alumínium szakáruház, minden van, ami alu. A medence tetőtől a zártszelvényig, lemezek, profilok minden. Benn az épületben ki is van állítva pár fajta doboz. Amit én motorra néztem, hogy jó méret, az: 8100.Ft +áfa./db, de van több fajta falvastagságú, méretű és kivitelű. Vannak kiegészítők is hozzá, kulcsos zár, fogantyúk, stb.

Ahogy én számoltam maximum 30-ból megoldja akárki a két aludobozát, és a tartót. Ebből nem jön ki csak a tartó..ha boltban vásárolod.

 


Következzen itt pár hozzászólás a kecskeméti dobozokról, amiket a neten fellelhető információkból gyűjtöttem össze.

Az aludobozokat általában eloxálják ezért normális esetben nem fognak.
Ezért a házilag gyártottat is érdemeses eloxáltatni, ill. festeni.

A lelakkozás is segít, vagy létezik egy vegyszer, amivel ha lemosod az alut, utána már nem fog. (az alumínium áruházban kérdezz rá!)

A barátom rendelt két ilyen dobozt. Fel is tette szépen, precízen (a touratech rögzítést koppintotta le hozzá) a KTM-re, meg is jártuk a Kárpátokat gond nélkül. Bevált, de tényleg nagyon fog. Csak bezacskózott cuccot szabad beletenni, vagy érdemesebb egy belső táskát varratni bele, mert ha valami véletlenül kicsúszik a zacsiból, akkor annak annyi. Érdekes még, hogy a külső felülete is érzékeny. Kikötsz rá valamit és rázkódik egy napig, tuti kikezdi a felületet. Erre számítsatok.
A vízállósága sem százas, némi szilikonozás feltétlenül kell.

 

Ha valaki házilag neki akar állni, itt egy jó kis leírás képekkel, hogy hogyan is készítsd el saját magadnak a dobozokat.

Angol nyelvű, de szerintem a képek alapján is ragyogóan meglehet csinálni.

Doboz készités:  http://rtw.xtz660.googlepages.com/alluboxes

Itt pedig egy egyszerű tartó elkészítésének mozzanatai.

Link: http://rtw.xtz660.googlepages.com/rack1


A cikket irta, összeállította: Stancy.
Köszönet akik munkájukat megosztották velünk.


Egy gondolat a “Alumínium doboz+tartó készitése házilag

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .