Reply To: HELP! kipufogó rendszer tervezés

Kezdőlap > Fórumok > Műszaki Fórum > Tuning Fórum > HELP! kipufogó rendszer tervezés > Reply To: HELP! kipufogó rendszer tervezés

#11966

Kanyar
Moderator
  • Hozzászólások: 844

Pici írta:

Poc! Én már rájöttem erre, és nem is keveset számolgattam már (mert a két rendszer térfogat azonosságára is nagyon törekszem) és mivel rájöttem, pont ezért aggódom, pont ezért vagyok itt és pont ezért fárasztalak Titeket.

Kanyar! Gondoltam, hogy nem azért mondogatod a Tm40-et, mert eladni akarod…eszembe nem jutott ilyen, ne haragudj, ha félreérthető voltam. Csak ugye az elején mondtam, hogy nem fér bele sajnos a költségvetésbe most egy TM40. Erre Te tanácsoltad a dynot, igaz, hogy hozzátetted, hogy nem tuti, hogy segít. Most meg mindenki azt mondja, hogy kb dobhatom ki majd a motoromat… Félre ne érts nem szemrehányást teszek, sőt köszönöm is a rengeteg hasznos tanácsot és, hogy egyáltalán foglalkozol a problémámmal. :rulez:
Azokon a motorokon amiken hengerfejet cseréltél a kipufogó miatt, volt dyno és K&N vagy a gyári cuccokhoz rakták a nyitott rendszert?
Szerinted az megoldás lehet vagy segíthet egy kicsit, ha a leömlők elejébe, ahol a hengerfejhez csatlakoznak, berakunk egy 30-as vagy 32-es szűkítőt kb 2 cm-en? Hogy mégse akkora lendülettel tudjanak kizuhanni a gázok.
Végső esetben meg az lesz, hogy, ha valóban kiderül, hogy mellélőttem a 35-ös leömlővel, akkor veszek 2 m 32-es csövet és a Janó-dobosok 3-4 ezerért meghajtják CNC-vel a 35-ös mintájára.

Nem lőttél mellé! Jó az a rendszer, csak a végét fogd vissza 35-38mm átmérőbe, 200mm hosszan a belső részen perforálva.


Járt utat a járatlanra cseréld le!